• Vogelnest in dakgoot verwijderen schoorsteenveger Henro Meeuwen
  16/03/2021
  Last van kauwen in uw schouw? Vind hier het antwoord op al uw vragen!

  Overlast door een nest in schoorsteen of dakgoot...


  Niets mooier dan het gezang van vogeltjes in uw tuin op een mooie lentedag. Tenzij het nest op een vervelende plaats hangt natuurlijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat een ekster, kauw of duif zijn vogelnest maakt in een schoorsteen, schouw, dak of dakgoot.

  Waarom is het laten verwijderen van een vogelnest soms noodzakelijk?

  Een vogelnest in een schoorsteen, onder de dakpannen of in een dakgoot is geen ideale plaats. Dit kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties zoals CO2-vergiftiging of schoorsteenbrand. Vogels zoeken vaak in de lentemaanden, waarin u uw schoorsteen niet gebruikt, een beschutte plaats voor het uitbroeden van hun eieren. Daarom reinigt u het beste voor de wintermaanden telkens uw schoorsteen. Een verstopte schoorsteenpijp zorgt immers voor een slechte afvoering van de rook wat kan zorgen voor hinder of brand. Ook vogelnesten in dakgoten kunnen leiden tot het onzorgvuldig werken van uw waterafvoer. Bij nesten gelegen onder de dakpannen komt het vaak voor dat vogels uw isolatie wegpikken.

  Kan of mag u zelf een vogelnest uithalen?

  In de meeste gevallen niet. Ondanks dat het vaak om een eenvoudige ingreep gaat, doet u het beste beroep op een professional als Henro schoorsteenveger, actief regio Zonhoven (Limburg). Wij weten perfect hoe een vogelnest zorgvuldig te verwijderen. De beste manier om een vogelnest te verwijderen, is van onderuit. Lukt dat niet omdat het nest onbereikbaar is, dan kunnen wij met hun professionele materiaal vanaf het dak het nest weghalen. Indien u dit wenst kunnen we ook helpen met het plaatsen van een vogelwering in de schouw. Omdat vogelnesten in dakgoten en schouwen een jaarlijks probleem kunnen vormen, is het best om een onderhoudscontract te hebben met een professionele schoorsteenveger. 

  Graag een vogelnest professioneel laten verwijderen?

  Henro is dé schoorsteenveger, actief in ruime regio Zonhoven (Limburg), die u kan helpen met het weghalen van een vogelnest in schoorstenen en dakgoten. Heeft u nog vragen? Contacteer ons gerust of vraag uw vrijblijvende offerte aan!

  Lees meer
 • Henro schoorsteen winter klaar
  01/10/2020
  Is uw centrale verwarmingsketel klaar voor de herfst en winter?

  De wintercheck van uw cv in de regio Maaseik 


  We willen allemaal graag een goed verwarmd huis, zeker in de koude jaargetijden. Een comfortabele verwarming behoort tot onze standaardbehoeften, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Dat merken we meteen als er zich een storing voordoet. We kunnen er zelf veel aan doen door regelmatig onderhoud van de cv-installatie en een tijdige vervanging van de verwarmingsketel. De wisseling van de jaargetijden is dan ook beslist een goed moment om alles even te controleren. Kom later niet voor verassingen te staan, contacteer uw vakman Henro, regio Maaseik.


  Verplicht regulier onderhoud van uw ketel

  Voor een blijvend en goed functioneren van je cv-installatie is het nodig deze om de zoveel tijd te laten nakijken door een vakman. Deze zal uw verwarmingsinstallatie controleren op defecten, waar nodig onderdelen vervangen en de cv-ketel aan een grondige schoonmaakbeurt onderwerpen.  Wist u overigens dat het onderhoud van de warmingsketel verplicht gesteld is door de overheid? 

  Een regelmatig en deskundig uitgevoerd onderhoud door een vakspecialist uit de regio Maaseik, zoals Henro uit Oudsbergen, zal de levensduur van uw cv-installatie zeker ten goede komen. Cv-onderhoud vermindert de kans op storingen en dure reparaties. 


  In de regio Maaseik kun je altijd op vakman Henro vertrouwen voor een grondige cv-check. 

  Boek uw afspraak tijdig, zo biedt u probleemloos het koude weer het hoofd en zit u er altijd warmpjes bij!

  Lees meer
 • vrouw bij schouw henro schoorsteenveger Pelt
 • Schouwbrand best voorkomen schoorsteenveger Henro
  02/04/2020
  Schoorsteen roetvrij maken, ook verplicht voor uw brandverzekering!

  Henro, uw schoorsteenveger in Houthalen-Helchteren

  Lees meer
 • Schoorsteenveger zoom in Henro te Hasselt
  20/08/2019
  Hoe vaak moet uw schoorsteen volgens de wet gereinigd worden?

  Henro, uw schoorsteenveger in Hasselt

  Lees meer
 • Schoorsteenveger op dak Genk

Wenst u meer informatie over het onderhoud of de herstelling van uw centrale verwarming of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of via mail contact op met Henro.

Contacteer ons