vrouw bij schouw henro schoorsteenveger Pelt

3 Redenen waarom u een professioneel schoorsteenveger nodig heeft

Henro, uw schoorsteenveger in Pelt

1) Soms verplicht, altijd aangeraden


In sommige gevallen bent u verplicht om uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen. 

In Pelt bijvoorbeeld is dat het geval indien u verwarmt met hout, steenkool of pellets. Dan moet u dit elk jaar laten doen. 

Omwille van uw eigen veiligheid en de dekking door de brandverzekering is het echter aangeraden om bij andere verwarmingsbronnen ook uw schoorsteen te laten vegen in Pelt. Henro is een erkende schoorsteenveger in de regio Limburg en levert ook de nodige attesten voor de verzekeraar af.

2) Efficiënter stoken dankzij uw schoorsteenveger

Wist u dat een degelijk onderhouden schoorsteen ervoor zorgt dat u efficiënt stookt? Als uw schouw perfect proper is, verbrandt de brandstof volledig, blijven er minder roetresten over en zal uw schouw beter functioneren. Dit is niet alleen veiliger, maar helpt u ook te besparen op uw energiefactuur.

Schoorsteenveger Henro in Pelt is er niet alleen om uw schouw schoon te maken.
Hij kan uw schouw ook grondig nakijken. Misschien ontbreken er stenen of komen er scheuren voor in uw schouw? Ook dat maakt dat uw schouw niet zo goed trekt. Beter voorkomen dan genezen, zeggen we dan. Dit opnieuw niet enkel voor uw eigen veiligheid, maar ook omdat u hierdoor bespaart op latere herstellingskosten!

3) Schoorsteenveger Henro (Pelt), uw veilige oplossing

Zelf uw schoorsteen vegen is zelden een goed idee. Niet alleen omdat u dan niet over een attest beschikt en omdat u wordt blootgesteld aan roet, maar ook omdat u niet zomaar gebreken zal opmerken en zelf uw schouw kunt beschadigen. 

Moet u bovendien het dak op? Dan wordt het ook nog eens gevaarlijk. 

Wij raden aan om geen hoog spel te spelen, maar een beroep te doen op een erkend schoorsteenveger in uw regio. Wij doen voor u het nodige en voeren ook het roetafval voor u af. Schoorsteenveger Henro maakt zowel inoxschouwen als gemetste schouwen schoon in regio Limburg. 

Alles gebeurt veilig, met professioneel materiaal en volgens de regels van de kunst. 


Wilt u uw schoorsteen in Pelt laten schoonmaken of laten nakijken? 

Contacteer schoorsteenveger Henro via het invulformulier op de website, per mail of telefonisch.