Vogelnest in dakgoot verwijderen schoorsteenveger Henro Meeuwen

Last van kauwen in uw schouw? Vind hier het antwoord op al uw vragen!

Overlast door een nest in schoorsteen of dakgoot...


Niets mooier dan het gezang van vogeltjes in uw tuin op een mooie lentedag. Tenzij het nest op een vervelende plaats hangt natuurlijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat een ekster, kauw of duif zijn vogelnest maakt in een schoorsteen, schouw, dak of dakgoot.

Waarom is het laten verwijderen van een vogelnest soms noodzakelijk?

Een vogelnest in een schoorsteen, onder de dakpannen of in een dakgoot is geen ideale plaats. Dit kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties zoals CO2-vergiftiging of schoorsteenbrand. Vogels zoeken vaak in de lentemaanden, waarin u uw schoorsteen niet gebruikt, een beschutte plaats voor het uitbroeden van hun eieren. Daarom reinigt u het beste voor de wintermaanden telkens uw schoorsteen. Een verstopte schoorsteenpijp zorgt immers voor een slechte afvoering van de rook wat kan zorgen voor hinder of brand. Ook vogelnesten in dakgoten kunnen leiden tot het onzorgvuldig werken van uw waterafvoer. Bij nesten gelegen onder de dakpannen komt het vaak voor dat vogels uw isolatie wegpikken.

Kan of mag u zelf een vogelnest uithalen?

In de meeste gevallen niet. Ondanks dat het vaak om een eenvoudige ingreep gaat, doet u het beste beroep op een professional als Henro schoorsteenveger, actief regio Zonhoven (Limburg). Wij weten perfect hoe een vogelnest zorgvuldig te verwijderen. De beste manier om een vogelnest te verwijderen, is van onderuit. Lukt dat niet omdat het nest onbereikbaar is, dan kunnen wij met hun professionele materiaal vanaf het dak het nest weghalen. Indien u dit wenst kunnen we ook helpen met het plaatsen van een vogelwering in de schouw. Omdat vogelnesten in dakgoten en schouwen een jaarlijks probleem kunnen vormen, is het best om een onderhoudscontract te hebben met een professionele schoorsteenveger. 

Graag een vogelnest professioneel laten verwijderen?

Henro is dé schoorsteenveger, actief in ruime regio Zonhoven (Limburg), die u kan helpen met het weghalen van een vogelnest in schoorstenen en dakgoten. Heeft u nog vragen? Contacteer ons gerust of vraag uw vrijblijvende offerte aan!