Schoorsteenveger zoom in Henro te Hasselt

Hoe vaak moet uw schoorsteen volgens de wet gereinigd worden?

Henro, uw schoorsteenveger in Hasselt

Henro is een erkend schoorsteenveger in Hasselt

Hij weet hoe belangrijk het is om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Maar hoe dikwijls moet u dit laten doen? 

Voor schoorstenen van een systeem met wat we noemen ‘vaste brandstof’ is dit elk jaar

Het gaat dan om verwarming met hout, pellets of steenkolen. Bij gas of stookolie moet dit elke twee jaar. 

Dit zijn de wettelijke voorschriften. Schouwbrand komt nog altijd voor. Deze brand slaat in sommige gevallen over naar de hele woning. 

Vermijd deze ramp door een regelmatig onderhoud van uw schouw.


Het is ook altijd nuttig om uw schouw eens grondig te laten nakijken. Door weersomstandigheden kunnen de voegen uitslijten of kunnen er stenen verdwenen zijn. Een schouw met schade is slecht voor het goed functioneren.Henro kan u onmiddellijk laten weten wat er met uw schouw dient te gebeuren om ergere schade te voorkomen.


Doe een beroep op een erkende schoorsteenveger in Hasselt en omgeving!

U zou zelf uw schoorsteen in Hasselt kunnen proberen schoon te maken. Maar dit is ten zeerste af te raden.Het is gevaarlijk en waarschijnlijk kunt u zelf uw schouw niet schoonmaken zoals het wettelijk hoort. Uw schoorsteenveger in Hasselt heeft het nodige materiaal en een jarenlange ervaring om dit werk degelijk uit te voeren. Als u het schoorsteenvegen in Hasselt overlaat aan Henro, krijgt u de attesten die u nodig heeft voor uw brandverzekering. Zo bent u in orde in geval er toch iets mocht voorvallen.

Uw schoorsteenveger in Hasselt neemt het roet mee. Roet behoort tot de gevaarlijke stoffen en moet immers op een wettelijk voorgeschreven manier afgevoerd worden. Schoorsteenveger Henro neemt deze zorg uit uw handen.

Wilt u meer inlichtingen over schoorsteenvegen in Hasselt? Neem contact op met schoorsteenveger Henro: per telefoon, mail of via het contactformulier op de website. Perfect resultaat gegarandeerd.